معرفي رشتهي مهندسی برق :
بکار گیری انرژی الکتریکی در عصر حاضر شتاب بسیار بالایی به پیشرفت دانش و رفاه بشریت داده است. این نوع از انرژی با همه سطوح زندگی ما درگیر شده است از صنایع مختلف گرفته تا وسایل خانگی و حتی دنیای مجازی. به همین دلیل تربیت متخصصین آشنا با این تکنولوژیها از نیازهای اساسی هر کشوری محسوب میشود. از همین روی رشته مهندسی برق جزو اولین رشته هایی است که معمولا در دانشگاهها ایجاد میگردد و به دلیل بازار کاری مناسب، معمولا هر ساله تعداد زیادی برای پذیرش در این رشته اقدام می نمایند.
گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد ، فعالیت خود را از سال 1370 شروع نموده و هم اکنون با 38 عضو هیات علمی فعال (4 دانشیار- 30 استادیار و 4 مربی) که بیشترین تعداد هیات علمی در میان دیگر گروهها می باشد در تمامی مقاطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی در چندین گرایش مختلف دانشجو می پذیرد.
اهداف آموزشی و پژوهشی گروه:
اهداف آموزشی این گروه تربیت متخصصینی است که بتوانند در زمینههای زیر فعالیت داشته باشند:
- طراحی و بهره برداری از تولید انرژی الکتریکی در سطوح مختلف توان و ولتاژ
- طراحی و بهره برداری از انتقال انرژی الکتریکی از سطح سیگنالهای مخابراتی تا خطوط قدرت
- بهکارگیری انرژی الکتریکی در انواع دستگاهها و وسایل مانند تجهیزات ارتباطی، روشنایی، موتوری، رباتیک و ...
- تبدیل انرژی الکتریکی به انواع دیگر انرژی ها
- تغییر شکل انرژی الکتریکی برای استفاده در تجهیزات و کاربردهای مختلف از کاربردهای کنترلی تا ارتباطی و پردازشی
با توجه به اینکه در این گروه 4 گرایش اصلی وجود دارد، هر یک از این گرایش ها بر روی بخشی از موارد فوق متمرکز شده اند و هر کدام حوزهای تقریبا متفاوت با گرایش دیگر دارند.
گرایشها و مقاطع مختلف گروه:
- گرایش قدرت: به بحث تولید انرژی الکتریکی( شامل نیروگاههای فسیلی، اتمی و انرژیهای تجدید پذیر)، انتقال، توزیع و مصرف صنعتی آن در سطوح بالای ولتاژ، جریان و توان میپردازد. بررسی پایداری و توزیع بار در شبکه های برقرسانی ، طراحی ماشینهای الکتریکی نظیر ژنراتورها و موتورهای پیشرفته، بررسی منابع نوین انرژی نظیر زمین گرمایی، خورشیدی یا توربینهای باد و آب از جمله موضوعات مرتبط در این گرایش است.
- گرایش الکترونیک: به بحث انواع مدارهای الکترونیکی کاربردی، ساخت ادوات نیمه هادی مانند ترانزیستورها و پردازنده ها و همچنین انواع مبدل های انرژی می پردازد. طراحی انواع پردازنده ها و تراشهای نیمه هادی، برنامه سازی میکروکنترلرها و تحلیل مدارات مخابراتی و صنعتی در این گرایش مورد بررسی قرار میگیرد.
- گرایش مخابرات: بررسی مسائل مربوط به انتقال اطلاعات، ارسال و دریافت دادهها از طریق امواج و سیگنالهای رادیویی، الکتریکی و نوری و نیز طراحی آنتنها و موجبرها، طراحی سامانه های فرستنده، گیرنده و کدگذاری همچنین تحلیل و طراحی انواع شبکه های مخابراتی-رایانه ای نوین نظیر اینترنت اشیا، شبکه های حسگر و
گرایش کنترل: به مسئله کنترل سیستمها و پایدارسازی آنها در صنایع مختلف مانند ربات ها، هواپیماها و ... می پردازد. مطالعه پایدارسازی سیستمهای الکترومکانیکی نظیر خودروهای بدون سرنشین و تنظیم رایانه خودرو ، طراحی کنترل خودکار هواپیما و پهبادهاو صنایع اویونیک، مدارات الکترونیکی موتورهای صنعتی و کارخانجات از انگیزه های تحقیقاتی در حوزه کنترل است.