معرفي رشتهي مهندسی پزشکی :
مهندسی پزشکی کاربرد اصول و تکنیک های حل مسایل مهندسی مربوط به زیست شناسی و پزشکی است. این امر در کل مراقبت های بهداشتی ، از تشخیص و تجزیه و تحلیل بیماری تا درمان و بهبودی را شامل میگردد. امروزه این رشته علاوه بر گسترش در حوزه ساخت و تولید تجهیزات پزشکی، به حوزه های دیگر همانند وسایل کاشتنی در بدن، دستگاه های ضربان ساز، مهندسی سلول های بنیادی و طراحی اندام مصنوعی گسترش یافته است. مهندسی پزشکی بر پیشرفت هایی که باعث بهبود سلامت و مراقبت های بهداشتی انسان در همه سطوح می شود ، متمرکز شده است.
مهندسین پزشک به دلیل زمینه فعالیت خود لازم است تا به صورت تخصصی با اصول بیولوژیکی مدرن آشنا بوده و در فرآیند طراحی مهندسی خود از این دانش بهره ببرند. دیگر رشته های مهندسی مثل مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی ، علم مواد، شیمی ، ریاضیات و علوم و مهندسی کامپیوتر همه با زیست شناسی انسانی در مهندسی پزشکی برای بهبود سلامت انسان یکپارچه شده و از اینرو گرایشهای بسیار متنوعی در این رشته نوظهور ایجاد گردیده اند.
اهداف آموزشی و پژوهشی گروه:
اهداف آموزشی این گروه عبارت از:
- امکان تحصیل در سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی
- ارايه آموزشهای کوتاه مدت و کاربردی در راستای افزایش مهارتهای تخصصی دانشجویان
- آشنایی با مراکز کارگاهی و تخصصی مرتبط با رشته و تمرکز بر روی فعالیتهای کارافرینی و اشتغالزایی
- معرفی چالشهای جامعه در زمینه های صنعتی، اجتماعی، سختافزاری و نرمافزاری در جهت برطرف کردن نیازهای موجود
- تربیت نیروی متخصص فنی برای حضور موثر و کاربردی در جامعه
اهداف پژوهشی این گروه عبارتست از:
- فراهم کردن یک بستر مناسب در راستای انجام فعالیتهای پژوهشی در جهت برطرف کردن چالشهای مورد نیاز در جامعه
- هدایت کردن فعالیتهای پژوهشی براساس سه محور نیاز جامعه، علایق دانشجویان و تخصص اعضای هیات علمی
- استفاده از پتانسیل منحصر به فرد واحد نجفآباد به عنوان یکی از دانشگاه های کشور که علاوه بر رشته های مهندسی دارای رشته های پزشکی نیز میباشد.
- تمرکز بر روی فعالیتهای بین رشتهای برای انجام تحقیقات با کیفیت.
گرایشها و مقاطع مختلف گروه:
- گرایش بیوالکتریک توسعه چشمگیری در حوزه های مختلف فناوری تجهیزات پزشکی داشته و دستگاه ها یا فرآیندهای جدیدی را برای پیشگیری ، تشخیص و درمان بیماری و همینطور برای توانبخشی بیماران و بهبود سلامتی آنها ایجاد میکند.. برخی از زیر شاخه های این گرایش عبارتند از:
- بیوالکترومغناطیس
- ابزار دقیق
- شبکه های عصبی
- روباتیک
- تکنولوژیهای مربوط به پزشکی از راه دور
- تجهیزات تصویربرداری مدرن
- فن آوری سنسورهای پزشکی
فرصتهای شغلی اين رشته :
فارغ التحصیلان این گرایش عمدتا به عنوان ناظر فنی و یا مسئول فنی جذب صنایع و شرکتهای تولیدی تجهیزات پزشکی، بیمارستانها و مراکز درمانی و شرکتهای واردکننده و توزیع¬کننده میگردند. علاوه¬براین با توجه به نیاز اساسی کشور به تولید تجهیزات پزشکی، فارغ التحصیلان این گرایش میتوانند با ارائه ایده¬های خلاقانه و جذب حمایتهای مالی و مشاوره¬ای مناسب و با استفاده از مراکز رشد دانشگاهی به ارائه و تولید محصولات دانش بنیان پرداخته و علاوه بر اشتغال زایی، از سود مناسب ناشی از بازارهای داخلی و خارجی بهره ببرند.
مختصری از فعالیتهای گروه:
فعالیتهای این گروه براساس استفاده از اصول مهندسی برق در طراحی، مدلسازی و ساخت تجهیزات پزشکی استوار است. از آنجاییکه بسیاری از وسایل و تجهیزات پزشکی شناخته شده عمدتا با استفاده از مدارات الکترونیکی طراحی میگردند،
امکانات دانشکده:
- کارگاه و آزمایشگاه تخصصی برای انجام تحقیقات براساس سیگنالهای مغزی
- استفاده از پتانسیل بیمارستان اصفهان در راستای گسترش فعالیتهای آموزشی
معرفي مرکزتحقیقات مرتبط با گروه و ذكر حيطه هاي فعاليت هر مركز:
- مرکز تحقیقات پردازش سیگنال و بینایی ماشین
فرصتهای شغلی اين رشته :
فارغالتحصیلان این گرایش عمدتا به عنوان ناظر فنی و یا مسئول فنی جذب صنایع و شرکتهای تولیدی تجهیزات پزشکی، بیمارستانها و مراکز درمانی و شرکتهای واردکننده و توزیعکننده میگردند. علاوهبراین با توجه به نیاز اساسی کشور به تولید تجهیزات پزشکی، فارغ التحصیلان این گرایش میتوانند با ارائه ایدههای خلاقانه و جذب حمایتهای مالی و مشاورهای مناسب و با استفاده از مراکز رشد دانشگاهی به ارائه و تولید محصولات دانش بنیان پرداخته و علاوه بر اشتغال زایی، از سود مناسب ناشی از بازارهای داخلی و خارجی بهره ببرند.